WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 615]

Ziemniaczane "kanapki"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ziemniaczane kanapki to pomysł na wykorzystanie ziemniaków z obiadu. W połączeniu z szynką i serem mamy fajne niecodzienne kanapki.

Ziemniaczane "kanapki" Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ziemniaczane "kanapki"

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczane "kanapki"

ETAP 1:

Ugotowane i wystudzone ziemniaki zmielić w maszynce do mięsa. Do ziemniaków dodać jajko, mąkę i sól i zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i pokroić na równe kwadraty wielkości kromki chleba tostowego.

Na jednym kawałku układać plaster szynki i plaster sera i przykryć drugim plackiem. Dokładnie skleić brzegi formując kształt kwadrata.

Takie kanapki smażyć na rozgrzanym oleju.

Ziemniaczane kanapki
Ziemniaczane kanapki z szynką i serem żółtym
Ziemniaczane kanapki
Ziemniaczane kanapki z szynką i serem żółtym
Ziemniaczane kanapki
Ziemniaczane kanapki z szynką i serem żółtym