Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczane z czerwoną cebulą
Ziemniaki obieram, myję a następnie gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam i za pomocą tłuczka dokładnie rozgniatam ziemniaki. Studzę.
Cebulę obieram, drobno siekam. W rondelku o grubym dnie rozgrzewam olej a następnie smażę cebulę na rumiano. Cebulę pozostawiam do przestygnięcia.
Do ziemniaków dodaję pozostałe skladniki i cebulę. Doprawiam. Dokładnie mieszam ze sobą. Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej.
Na rozgrzanej patelni rozgrzewam olej smażę kotlety na rumiano.
Cebulę obieram, drobno siekam. W rondelku o grubym dnie rozgrzewam olej a następnie smażę cebulę na rumiano. Cebulę pozostawiam do przestygnięcia.
Do ziemniaków dodaję pozostałe skladniki i cebulę. Doprawiam. Dokładnie mieszam ze sobą. Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej.
Na rozgrzanej patelni rozgrzewam olej smażę kotlety na rumiano.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
lukrowanepierniczki