Sposób przygotowania:
Pesto z suszonych pomidorów
Do rozdrabniacza przełożyć suszone pomidory, wlać też połowę oleju z zalewy.
Dodać ząbek czosnku i całość zmiksować. Jeśli masa jest zbyt sucha i słabo się rozdrabnia dolać jeszcze oleju.
Następnie dodać starty parmezan oraz słonecznik.
Ponownie zmiksować. Gęstość pesto regulujemy ilością dodanego oleju.
Może mieć konsystencję gęstej papki lub bardziej luźną, wszystko zależy do czego będziemy używać.
Dodać ząbek czosnku i całość zmiksować. Jeśli masa jest zbyt sucha i słabo się rozdrabnia dolać jeszcze oleju.
Następnie dodać starty parmezan oraz słonecznik.
Ponownie zmiksować. Gęstość pesto regulujemy ilością dodanego oleju.
Może mieć konsystencję gęstej papki lub bardziej luźną, wszystko zależy do czego będziemy używać.
SylaUla
jagoda59