pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ziemniaczki z oliwą i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealny dodatek do mięs pieczeniowych, smażonych jak i gulaszów

Ziemniaczki z oliwą i szczypiorkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ziemniaczki z oliwą i szczypiorkiem

 

  • ziemniaki 1 kg
  • oliwa extra Virginie 4 łyżki
  • szczypiorek 1 pęczek

Sposób przygotowania:

Ziemniaczki z oliwą i szczypiorkiem
Ziemniaki gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Lekko tłuczemy. Następnie wlewamy oliwę oraz wrzucamy drobno posiekany szczypiorkiem. Tłuczemy ponownie tym razem dokładniej. Smacznego.
Ziemniaczki z oliwą i szczypiorkiem
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości
Ziemniaczki z oliwą i szczypiorkiem
Tłuczemy razem z szczypiorkiem i oliwą

Tagi:

ziemniaki