Sposób przygotowania:
Ziemniaczki ziołowe z grilla
Ziemniaki myję, obieram. Gotuję je na półmiękko w osolonej wodzie. Ostudzone, kroję w plastry. Układam na aluminiowych tackach lub w naczyniu żaroodpornym. Polewam plastry ziemniaków kilkoma kapkami oliwy, posypuję przyprawą do ziemniaków, pieprzem, solą (delikatnie, bo gotowały się w osolonej wodzie), papryką oraz ulubionymi ziołami.
Tacki z ziemniakami ustawiam na grillu, przykrywam wierzch kawałkiem folii, zostawiam na około 1 godzinę, aby ziemniaki ładnie się zarumieniły.
Jeśli korzystam z naczynia żaroodpornego, ziemniaki piekę wtedy w piekarniku.
Tacki z ziemniakami ustawiam na grillu, przykrywam wierzch kawałkiem folii, zostawiam na około 1 godzinę, aby ziemniaki ładnie się zarumieniły.
Jeśli korzystam z naczynia żaroodpornego, ziemniaki piekę wtedy w piekarniku.