Sposób przygotowania:
Ziemniaki odsmażane
Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry 1 - 1,5 cm
Smażymy na początku na łyżce oleju.
Robimy zalewę:
Do miseczki wlewamy2 łyżki oleju, pokrojony w plasterki czosnek, poszatkowany koper i wsypujemy łyżeczkę kucharka. Całość mieszamy, tak, aby połączyły się wszystkie składniki.Gdy będziemy przewracać plastry smażonych ziemniaków na drugą stronę, w tym momencie polewamy ziemniaki zalewą i smażymy na rumiano. możemy po nałożeniu ziemniaków na talerz dodatkowo obsypać je pociętym koperkiem.
Smażymy na początku na łyżce oleju.
Robimy zalewę:
Do miseczki wlewamy2 łyżki oleju, pokrojony w plasterki czosnek, poszatkowany koper i wsypujemy łyżeczkę kucharka. Całość mieszamy, tak, aby połączyły się wszystkie składniki.Gdy będziemy przewracać plastry smażonych ziemniaków na drugą stronę, w tym momencie polewamy ziemniaki zalewą i smażymy na rumiano. możemy po nałożeniu ziemniaków na talerz dodatkowo obsypać je pociętym koperkiem.