LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Ziemniaki opiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ziemniaki w nowej odsłonie.

Ziemniaki opiekane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaki opiekane

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki opiekane
Ziemniaki obrac, umyc (większe podzielic na pół lub na cwiartki, czy ósemki - można to zrobic po ugotowaniu) i gotowac w osolonej wodzie (przez ok. 5 min. od zagotowania wody). Odcedzic. Polac niewielką ilością oleju, delikatnie wymieszac. Posypac przyprawą do ziemniaków lub frytek. Ułożyc na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekac w piekarniku w 180 stopniach na złoty kolor. Idealne do dań mięsnych, rybnych lub jaj sadzonych.
Ziemniaki opiekane
Gotowanie ziemniaków w osolonym wrzątku.
Ziemniaki opiekane
Polewanie niewielką ilością oleju podgotowanych ziemniaków.
Ziemniaki opiekane
Obsypane przyprawą podgotowane ziemniaki.
Ziemniaki opiekane
Gotowe do pieczenia ziemniaki w panierce.