bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Ziemniaki pieczone z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Takie chrupiące ziemniaki pasują do obiadu jako dodatek do mięsa, ryb. Często jem je z ketchupem. Polecam.

Ziemniaki pieczone z koperkiem

Składniki:

Ziemniaki pieczone z koperkiem

 

 

 

 

  • 1 łyżka suszonego koperku

 

 

  • 1/4 szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Ziemniaki pieczone z koperkiem
Obrane ziemniaki obgotować w osolonej wodzie ,gotować 5 minut od momentu zagotowania, odcedzić. Gdy ziemniaki ostygną pokroić je w ćwiartki.

Przyprawy wymieszaj z olejem i wymieszać ziemniakami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego .Wstawić do piekarnika i piec 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.

Podczas pieczenia obracać z każdej strony. 

Tagi:

ziemniaki