Sposób przygotowania:
Ziemniaki pieczone z dipem
Ziemniaki obrać,umyć i osuszamy papierowym ręcznikiem,posypujemy
przyprawami,obtaczamy w misce w oleju.Pieczemy w żaroodpornym naczyniu
około godziny,aż się ładnie zrumienią.Czosnek przeciskamy przez praskę,cebule drobno siekamy,ogórek ścieramy na tarce i odciskamy z soku.Wszystko mieszamy z twarożkiem,śmietaną lub jogurtem oraz masłem,szczypiorkiem i koperkiem. Doprawiamy.Ziemniaki przekrawamy na krzyż,rozchylamy i nakładamy dip.
przyprawami,obtaczamy w misce w oleju.Pieczemy w żaroodpornym naczyniu
około godziny,aż się ładnie zrumienią.Czosnek przeciskamy przez praskę,cebule drobno siekamy,ogórek ścieramy na tarce i odciskamy z soku.Wszystko mieszamy z twarożkiem,śmietaną lub jogurtem oraz masłem,szczypiorkiem i koperkiem. Doprawiamy.Ziemniaki przekrawamy na krzyż,rozchylamy i nakładamy dip.
tyncia