Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Ziemniaki z kabaczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Doskonała potrawa. Nadaje się jako dodatek do wszelkiego rodzaju mięs lub jedzona sama jako przekąska. Prezentuje się efektownie.

Ziemniaki z kabaczkiem

Składniki:

Ziemniaki z kabaczkiem

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z kabaczkiem
Obrane ziemniaki obrać, podgotować około 15 minut, pokroić w talarki i usmażyć na patelni na złocisty kolor. Z kabaczka usunąć pestki i pokroić w cieniutkie krążki. Doprawić solą i pieprzem, otoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim nasze kabaczki aż będą złociste. Dodać do nich pokrojone w kostkę pomidory i cebulkę posiekaną w krążki. Na dużym talerzu ułożyć ziemniaki i na wierzchu ułożyć kabaczka z resztą składników. Całość posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z różnego rodzaju mięsami i sałatą z jogurtem naturalnym.