Sposób przygotowania:
Ziemniaki z miętą i koperkiem
Ziemniaki szorujemy i gotujemy w łupinkach w wodzie z dodatkiem połowy łyżeczki soli. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i nacinamy wzdłuż. Koperek myjemy i drobno siekamy. Z gałązek mięty odrywamy listki i kroimy je drobno. Do szklanki wrzucamy koperek, miętę, dodajemy musztardę, oliwę i odrobinę soli. Ziemniaki przekładamy do naczynia żaroodpornego i w miejscu nacięcia nakładamy przygotowany farsz. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 10 minut. Posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i podajemy z gałązką świeżej mięty.
![Ziemniaki z miętą i koperkiem Ziemniaki z miętą i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaki-z-mieta-i-koperkiem-205518.jpg)
![Ziemniaki z miętą i koperkiem Ziemniaki z miętą i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaki-z-mieta-i-koperkiem-205519.jpg)
![Ziemniaki z miętą i koperkiem Ziemniaki z miętą i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaki-z-mieta-i-koperkiem-205520.jpg)
![Ziemniaki z miętą i koperkiem Ziemniaki z miętą i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ziemniaki-z-mieta-i-koperkiem-205521.jpg)
ajo