Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Ziemniaki z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealny element drugiego dania obiadowego. Takie ziemniaki idealnie nadają się do mięsa i surówki. Proste w przygotowaniu u efektowne.

Ziemniaki z oliwkami

Składniki:

Ziemniaki z oliwkami

 

  • 5 ziemniaków
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • 100 g świeżych oliwek zielonych
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • pęczek koperku
  • sól i pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Ziemniaki z oliwkami
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i pognieść tłuczkiem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę i dodać mąkę. Cebulę dodać do ziemniaków potem wsypać tam świeże oliwki i drobniutko posiekany koperek. Na sam koniec dodać przecier i doprawić solą i pieprzem ziołowym. Dokładnie wymieszać. Podawać jako jeden z elementów drugiego dania obiadowego.

Tagi:

ziemniaki