Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zimowe lody truskawkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Pyszny deser w środku zimy

Zimowe lody truskawkowe

Składniki:

Zimowe lody truskawkowe

 

Sposób przygotowania:

Zimowe lody truskawkowe
Truskawek nie rozmrażać. Wyjąć z opakowania. Obejrzeć czy nie ma brzydkich lub z szypułką. Usunąć bryłki lodu (jeśli są). Wrzucić do dużej miski, dosypać fruktozy (może być zwykły cukier, z fruktozą będzie zdrowiej), dodać jogurtu greckiego (lub innego bardzo gęstego jogurtu). Zmiksować blenderem na jednolita masę. Ewentualnie dosłodzić do smaku. Podawać natychmiast lub włożyć na czas przed podaniem do zamrażarki

Tagi:

lody