Sposób przygotowania:
Ziołowa polędwiczka z salsą z botwinki
W 4 litrowym garnku zagotowujemy wodę. Polędwiczkę myjemy, osuszamy, usuwamy ścięgna (jeśli są ) lekko solimy i pieprzymy.
Zioła drobno siekamy mieszamy je razem i wysypujemy na talerz.
Polędwiczkę delikatnie smarujemy oliwą i obtaczamy w ziołach. T
ak przygotowaną polędwiczkę kładziemy na folii spożywczej i dokładnie ją zwijamy (szczelnie ) i tworzymy z niej mięsny cukierek.
Do gotującej się wody wrzucamy nasze mięsne cukierki i gotujemy je 15-20 minut. Wyjmujemy, wyciągamy z folii i odstawiamy na 5 minut, aby mięso odpoczęło.
Kiedy soki w mięsie równomiernie się rozłożą kroimy je na plasterki i serwujemy je z salsą z botwinki, smacznego ; )
Zioła drobno siekamy mieszamy je razem i wysypujemy na talerz.
Polędwiczkę delikatnie smarujemy oliwą i obtaczamy w ziołach. T
ak przygotowaną polędwiczkę kładziemy na folii spożywczej i dokładnie ją zwijamy (szczelnie ) i tworzymy z niej mięsny cukierek.
Do gotującej się wody wrzucamy nasze mięsne cukierki i gotujemy je 15-20 minut. Wyjmujemy, wyciągamy z folii i odstawiamy na 5 minut, aby mięso odpoczęło.
Kiedy soki w mięsie równomiernie się rozłożą kroimy je na plasterki i serwujemy je z salsą z botwinki, smacznego ; )