Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mój autorski pomysł na pieczone soczyste polędwiczki.Danie bardzo bogate w smaku dzięki prawdziwemu twarogowi i ziołom ogrodowym.

Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami

 

  • około 1 kg polędwiczek cielęcych, lub z sarny
  • pół kg wiejskiego białego sera
  • świeże zioła u mnie szczypiorek, pietruszka, lubczyk i kolendra
  • świeże chili
  • pieprz i sól
  • 2 łyżki masła
  • 2-3 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami
Polędwiczki oczyszczamy z błon. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy pieprzem. Ser rozdrabniamy dodajemy do niego posiekane zioła, chili, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Polędwiczki układamy na folii spożywczej i okładamy serkiem ziołowym. Obtoczone polędwiczki przekładamy do brytfanki, dodajemy trochę masła i pieczemy w 180 stopniach C od 1 do 1.5 godziny w zależności jak bardzo wypieczone mięso lubimy.
Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami
polędwiczka przed pieczeniem w ziołach i twarożku
Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami
najlepiej polędwiczki położyć na folii spożywczej, a potem obkładać twarożkiem
Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami
surowe polędwiczki obrane z błon i osuszone
Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami
domowy twarożek z ziołami i chili oraz przyprawami

Tagi:

sery zioła ser