Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Żółto-zielone deserki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybki i smaczny deser żółto-zielony

Żółto-zielone deserki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żółto-zielone deserki

 

Sposób przygotowania:

Żółto-zielone deserki
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1,5 szkl wrzącej wody. Galaretkę agrestową także rozpuszczamy w 1,5 szkl wrzącej wody. Każdą z galaretek lekko studzimy i wylewamy na płaski talerz lub tackę wyłożoną folią spożywczą i odstawiamy do stężenia. Owoce zielone dokładnie myjemy. Kiwi obieramy i kroimy na kawałki. Winogrona kroimy na pół. Owoce żółte także myjemy, brzoskwinie oraz banany obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Stężone galaretki kroimy w kostki. Na dno pucharków kładziemy porcję owoców żółtych, na to układamy galaretki żołte. Następnie porcję owoców zielonych i kostki zielonych galaretek.
Żółto-zielone deserki
Owoce dokładnie myjemy i osuszamy, obieramy i kroimy.
Żółto-zielone deserki
Galaretki ropuszczamy we wrzącej wodzie i wylewamy na płaski talerz.
Żółto-zielone deserki
Banana, brzoskwnie i kiwi obieramy i kroimy na kawałki. Winogrona na pół.
Żółto-zielone deserki
Najpierw układamy żółte owoce i żółte galaretki, a potem zielone.

Tagi:

winogrona