Sposób przygotowania:
Żółto- zielone kopytka
Ziemniaki obieramy ze skóry, dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu mielimy lub jeszcze gorące przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę pszenną. Koperek dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody i drobno siekamy, dodajemy do ziemniaków. Wyrabiamy gładkie ciasto, formujemy cienkie wałeczki i ostrym nożem kroimy kopytka. Wodę zagotowujemy, dodajemy curry oraz sól i wrzucamy pokrojone kopytka. Gotujemy około 2-3 minuty od wypłynięcia. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Wstyd się przyznać, ale pierwszy raz gotowałam kolorowe kopytka, ale wiem że na pewno nie ostatni :) A czerwonych kopytek, które tak bardzo mi się spodobały, wg przepisu Pana Grzegorza na pewno kiedyś spróbuję