szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Zrazy wołowe z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak samo zrazy robiła moja mama i babcia. To idealna propozycja na niedzielny obiad, gdy mamy trochę więcej czasu na spędzenie go w kuchni.

Zrazy wołowe z musztardą

Składniki:

Zrazy wołowe z musztardą

 

  • 60 dag. wołowiny
  • 6 plastrów szynki
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 cebule
  • 3 ogórki kiszone
  • Sól, pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zrazy wołowe z musztardą
Wołowinę umyć, oczyścić i pokroić na 6 równych plastrów. Każdy rozbić, oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą. Cebulę obrać. Ogórki i cebulę pokroić w słupki.

Na każdym kawałku mięsa posmarowanym musztardą, położyć po plastrze szynki, kilka słupków cebuli i ogórka. Roladki ciasno zwinąć.

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony. Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę.

Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego, podlać odrobinę wodą i piec w piekarniku ok. 1 godziny i 15 minut. 

Tagi:

mięso danie