Sposób przygotowania:
Zrazy wołowe z musztardą
Wołowinę umyć, oczyścić i pokroić na 6 równych plastrów. Każdy rozbić, oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą. Cebulę obrać. Ogórki i cebulę pokroić w słupki.
Na każdym kawałku mięsa posmarowanym musztardą, położyć po plastrze szynki, kilka słupków cebuli i ogórka. Roladki ciasno zwinąć.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony. Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę.
Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego, podlać odrobinę wodą i piec w piekarniku ok. 1 godziny i 15 minut.
Na każdym kawałku mięsa posmarowanym musztardą, położyć po plastrze szynki, kilka słupków cebuli i ogórka. Roladki ciasno zwinąć.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony. Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę.
Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego, podlać odrobinę wodą i piec w piekarniku ok. 1 godziny i 15 minut.