Sposób przygotowania:
Wołowe roladki
Mięso kroimy w niezbyt grube (ok. 0,5 cm) plastry. Rozbijamy je tłuczkiem tak cienko, jak się da (uważając, żeby nie porobić w mięsie dziur). Każdy płat mięsa smarujemy musztardą, posypujemy Ziarenkami Smaku oraz pieprzem. Na każdym plastrze mięsa układamy po kawałku ogórka, boczku, marchewki, pietruszki cebuli i czosnku. Ciasno zwijamy roladki. Spinamy je wykałaczkami/szpikulcami i obtaczamy w mące. Wrzucamy roladki na bardzo gorący olej i obsmażamy z obu stron.
Wlewamy wodę, dodajemy kostkę mięsną i dusimy (pod przykryciem) do miękkości (ok. 60 minut).
Wyjmujemy roladki, a sos trzymamy na małym ogniu, aż się zagęści i zredukuje swoją objętość (można dodać łyżkę − dwie mąki rozmieszanej w zimnej wodzie).
Podajemy z kaszą i surówką.
Smacznego!
Wlewamy wodę, dodajemy kostkę mięsną i dusimy (pod przykryciem) do miękkości (ok. 60 minut).
Wyjmujemy roladki, a sos trzymamy na małym ogniu, aż się zagęści i zredukuje swoją objętość (można dodać łyżkę − dwie mąki rozmieszanej w zimnej wodzie).
Podajemy z kaszą i surówką.
Smacznego!