aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

zuapa nic

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupka nic- zupka z czasów dzieciństwa.

zuapa nic

Składniki:

zuapa nic

 

  • 0,5 l mleko,
  • 2 jajka,
  • 50 g cukier,
  • 1 cukier wanilinowy

Sposób przygotowania:

zuapa nic
Białka oddzielamy od żółtek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną cukru. Do gorącego mleka wkładamy przy pomocy łyżki ubite białka. Następnie po chwili wyjmujemy je łyżką na talerz. Żółtka ucieramy z resztą cukru i dodajemy do mleka. Dodajemy cukier wanilinowy. Do takiej zupy dodajemy na talerzu nasze białka. Pyszna zupka z czasów dzieciństwa.

Tagi:

jajko jajka