djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Zupa bałkańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa jak nazwa wskazuje, popularna na Bałkanach.

Zupa bałkańska

Składniki:

Zupa bałkańska

 

  • cebula, 2 łyżki mąki, 1 łyżka oliwy, natka pietruszki, ziele angielskie, pieprz, czosnek, sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa bałkańska
Warzywa kroimy w średniej wielkości paski i dusić na oliwie. Dodać do nich pokrojone pomidory, ziele angielskie. Wszystko zalać 4 szklankami wody i wrzucić wcześniej pokrojone w kostkę i ugotowane ziemniaki. Z maki zrobić zasmażkę i dodać do zupy. Doprawić do smaku i posypać natką pietruszki