Sposób przygotowania:
Zupa biało-zielona
Ziemniaki, pietruszkę i selera obrać, umyć i pokroić w kostkę. Por oczyścić i pokroić. Zalać warzywa wodą i zagotować. W międzyczasie różyczki kalafiora i brokułu oczyścić i podzielić na mniejsze części.Kalafior i groszek wrzucić do zupy. Wsypać odrobinę soli i gotować ok. 15 minut.Po tym czasie dodać brokuł i gotować jeszcze 5 minut.Gdy wszystkie warzywa są już miękkie dodać śmietanę zmieszaną z odrobiną gorącej zupy. Dodać łyżkę suszonego koperku, pieprz, ewentualnie doprawić do smaku solą.
![Zupa biało-zielona Zupa biało-zielona](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-bialo-zielona-197651.jpg)
![Zupa biało-zielona Zupa biało-zielona](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-bialo-zielona-197652.jpg)
![Zupa biało-zielona Zupa biało-zielona](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-bialo-zielona-197653.jpg)
![Zupa biało-zielona Zupa biało-zielona](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-bialo-zielona-197654.jpg)