mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Zupa cebula Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupa rozgrzewająca na zimne jesienne i zimowe dni

Zupa cebula Mariel

Składniki:

Zupa cebula Mariel

 

  • 3 duże cebule
  • 4 serki topione
  • 3 kostki rosołowe
  • przyprawy
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 kromki bułki pszennej

Sposób przygotowania:

Zupa cebula Mariel
Cebulę obieramy i kroimy na półksiężyce .Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego cebulę . Pozwalamy by cebula lekko się przypiekła , dopiero wtedy mieszamy.W garnku gotujemy 2 litry wody z kostkami rosołowymi , gdy cebula podpiecze się z obu stron , wrzucamy do garnka z wywarem , następnie 3 serki topione .Gdy się roztopią doprawiamy do smaku . Kromki sera smarujemy pozostałym serkiem i podajemy na talerzyku z gorącą zupą

Tagi:

przyprawy