macia94

macia94

Kucharz
[Przepisów: 10]

Zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa cebulowa ;]]]]]]]]]]

Zupa cebulowa

Składniki:

Zupa cebulowa

 

  • 100 ml octu balsamicznego
  • 100 ml białego wina
  • 1l rosołu
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • pęczek dymki
  • tymianek
  • 30 dag cebuli - białej i czerwonej
  • 30 dag szalotek - białych i czerwonych

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa
Cebule i szalotki obrać i pokroić. Skarmelizować 3 łyżki cukru, wlać ocet. Dodać cebule i szalotki, bulion , wino i przyprawy. Gotować około 20 min, wrzucić pokrojone dymki i tymianek.Gotować jeszcze 5 min.

Tagi:

cebula