oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Zupa cebulowa z papyką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z pieczywem lub grzanek.

Zupa cebulowa z papyką

Składniki:

Zupa cebulowa z papyką

 

  • 4 szklanki esencjonalnego wywaru z warzyw
  • 40 dag cebuli
  • 5 dag tłuszczu
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki posiekanej naci selerów lub innej zieleniny,
  • sól
  • czerwona sproszkowana papryka

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z papyką
Obraną, umytą i pokrajaną w plastry cebulę udusić z dodatkiem tłuszczu rumieniąc na złoty kolor, dodać mąkę i wymieszać. Zalać szklanką wody i chwilę gotować. Połączyć z wywarem. Doprawić do smaku solą i papryką (zupa powinna być ostra), wsypać zieleninę. Podawać z dodatkiem pieczywa lub grzanek z kluskami.

Tagi:

cebula