Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa cebulowa zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa cebulowa jest popularna i smaczna.

Zupa cebulowa zasmażana

Składniki:

Zupa cebulowa zasmażana

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa zasmażana
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Następnie wlać 1 litr wody, dodać kostkę bulionową i gotować około 25 minut. Zdjąć z ognia, ostudzić i zmiksować. Mąkę zrumienić na suchej patelni, rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Dodać karmel aby zupa uzyskała ładne zabarwienie i delikatny smak. Przyprawić do smaku solą. Podawać z grzankami

Tagi:

cebula