halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupa cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka zupa do przygotowania.

Zupa cytrynowa

Składniki:

Zupa cytrynowa

 

  • rosół 1 litr
  • żółtka 2 sztuki
  • duża cytryna 6 łyżek
  • ryż 1 szklanka
  • siekana natka pietruszki 2 łyżki
  • siekany koperek 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Zupa cytrynowa
Do wrzącego rosołu wsypujemy ryż. Gdy ryż będzie miękki dodać otartą skórkę z cytryny i sok.Zagotować , żółtka ubić z 4 łyżkami wody , zdjąć zupę z ognia i wlać żółtka mieszając. Posypujemy zieleniną.

Tagi:

ryż