petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Zupa cytrynowa aksamitna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Super przepis na pyszną zupę cytrynową.

Zupa cytrynowa aksamitna

Składniki:

Zupa cytrynowa aksamitna

 

  • skórki otartej z cytryny, łyzka posiekanych listków kolendry lub natki pietruszki, sól, biały pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa cytrynowa aksamitna
Rosół podgrzać. Do podgrzanego wsypać, mieszając, kaszę i gotowac na małym ogniu 10 min. po czym wlać sok z cytryny i wino. Nastepnie chwilę gotować, dodać skórkę cytrynową, dalej gotować. Zupę doprawić kremówką, dodac sól i pieprz. Posypac posiekaną kolendrą lub natką pietruszki. Wymieszać.