ania23025

ania23025

Kucharz
[Przepisów: 30]

Zupa czosnkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Coś na ząbek i jest bardzo dobra zupa

Zupa czosnkowa

Składniki:

Zupa czosnkowa

 

  • oleju, pół główki czosnku,1 litr wywaru(może być z kostki),mały bochenek chleba,sól.

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa
Cebulę kroimy w grubszą kostkę,czosnek siekamy i smażymy w rondlu na oleju aż do zeszklenia.Następnie zalewamy całość wywarem i chwilę gotujemy, wbijamy dwa jajka,sól i dokładnie mieszamy.Jeśli chcemy zaserwować zupę w bochenku chleba,to odkrawamy z niego wierzch i wybieramy miąższ, a następnie miksujemy go razem go razem z wcześniej przygotowaną zupą.Zamiast chleb możemy użyć również pszennej bułeczki (bagietki) i podawać zupę na talerzu z grzankami

Tagi:

jajko chleb jajka