Sposób przygotowania:
Zupa serowo-czosnkowa
Cebulę pokroić w niedużą kostkę. Obrane ziemniaki także pokroić w niedużą kostkę. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. W garnku roztopić masło i zeszklić pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodać ziemniaki i całość zalać bulionem. Dodać także tymianek. Gotować aż warzywa będa miękkie.
W międzyczasie sery zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Gdy warzywa będą już miękkie dodać starte sery. Wymieszać i jeszcze chwilkę gotowac aby sery się rozpuściły.
Zestawić z ognia i zmiksować blenderem na krem. Jeśli potrzeba doprawić jeszcze do smaku solą.
Podawać z grzankami.
W międzyczasie sery zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Gdy warzywa będą już miękkie dodać starte sery. Wymieszać i jeszcze chwilkę gotowac aby sery się rozpuściły.
Zestawić z ognia i zmiksować blenderem na krem. Jeśli potrzeba doprawić jeszcze do smaku solą.
Podawać z grzankami.