Zupa czosnkowa Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować zupę czosnkową

Zupa czosnkowa  Asus

Składniki:

Zupa czosnkowa Asus

 

  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 4 główki młodego czosnku
  • 2o liści świeżej szałwii
  • 1 łyżka liści świeżego tymianku
  • 3 jagody jałowca
  • 3 kromki razowego chleba
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa Asus
Główki czosnku podzielić na ząbki oraz dokładnie obrać z łupinek, przecisnąć wszystkie ząbki przez praskę i dodać do garnka z gotowym bulionem i listkami szałwii, tymiankiem, oraz jałowcem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez pół godziny. Następnie dodać pokrojone na równą kostkę kromki pieczywa razowego i gotować na około dziesięć minut. Na koniec wystudzić, całość zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem i ponownie doprowadzić do wrzenia.

Tagi:

chleb