Sposób przygotowania:
Zupa gyros Loli
Mięso bardzo odkładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić w niedużą kostkę. Paprykę żółtą i czerwoną dokładnie umyć, przekroić na pół, żeby wyciągnąć znajdujące się w środku gniazda nasionek. Cebulę obrać, polać zimną wodą żeby nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w drobną kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Pokrojone w kostkę mięso również podsmażyć na rozgrzanym oleju. Do podsmażanego mięsa wsypać przyprawę do gyrosa. Na podgrzanym oleju podsmażyć również żółtą i czerwoną paprykę, aż trochę zmięknie. W gotującej się wodzie rozpuścić kostkę bulionu, a następnie dodać podsmażone składniki. Kukurydzę dokładnie odcedzić i wsypać do zupy. Zupę zagęścić śmietaną, a następnie doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą.