InesS

InesS

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Zupa jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Obiad w stylu "coś z niczego" na chude dni.

Zupa jajeczna

Składniki:

Zupa jajeczna

 

  • litr bulionu
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • imbir lub czosnek
  • sos sojowy
  • zielony akcent - pietruszka, koperek, szczypiorek...

Sposób przygotowania:

Zupa jajeczna
Wymieszaj mąkę z dwoma łyżkami wody, w osobnej miseczce rozbełtaj jajka. Do gotującego się bulionu wlej rozczyn mąki, następnie powoli wlewaj jajka, chwilę zagotuj. Dopraw startym imbirem lub przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sosem sojowym, posyp zieleninką.

Tagi:

jajko sosy jajka