jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszna, kolorowa zupa jarzynowa z warzyw prosto z ogródka.

Zupa jarzynowa

Składniki:

Zupa jarzynowa

 

  • 1/2 kapusty
  • 2 garście fasoli szparagowej
  • 1 pietruszka
  • 5 marchewek
  • kilka ziemniaków
  • 2 łyżki koperku
  • 100 ml śmietany 30%
  • pieprz, sól
  • 2 litry bulionu drobiowego lub warzywnego
  • seler

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa
Do gorującego bulionu wrzuć przygotowane wcześniej warzywa. Gotuj 15 min. Dodaj pokrojoną kapustę i fasolkę. gotuj razem 20 min., aż warzywa zmiękną. Dopraw do smaku i zabiel słodką śmietanką. Można dodać trochę zieleni wsypując koperek . Smacznego !