Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zdrowa zupa z dużej ilości warzyw

zupa jarzynowa

Składniki:

zupa jarzynowa

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 1 marchewka
  • 1/2 selera
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 15 dag kapusty włoskiej
  • 20 dag ziemniaków
  • 14/l śmietany
  • koperek
  • pietruszka zielona

Sposób przygotowania:

zupa jarzynowa
Ugotować wywar z porcji rosołowej, warzywa obrać i zetrzeć na tarce, kapuste posiekać drobno, ziemnaiki obrać, pokroić w kostkę, wrzucic do wywaru. Gotowac około 30 minut, na koniec wlać śmiatanę, posiekany koperek i pietruszke zieloną.