MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa jarzynowa 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa warzywna gotowana z warzyw to źródło witamin, należy tylko nie rozgotować warzyw.

Zupa jarzynowa 2. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa jarzynowa 2.

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa 2.
Marchew obrać i pokroić w plasterki. Pora umyć i pokroić w 1 cm kawałki . Fasolkę umyć , obrać i pokroić w 2 cm kawałki.Kalafior wypłukać i podzielić na różyczki.Paprykę opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na 2 cm kwadraty.Do garnka wlać 2 l wody, dodać marchew i pora , sól i pieprz i gotować przez 5 minut. Następnie wrzucić kostkę warzywną,, fasolkę szparagową, kalafior i paprykę i gotować razem przez 15 minut. Następnie dodać śmietanę, wsypać natkę pietruszki i podawać gorącą.
Zupa jarzynowa 2.
Do garnka wlewamy wodę i dodajemy pokrojoną marchew i pora.
Zupa jarzynowa 2.
Następnie wsypujemy pozostałe warzywa i dodajemy śmietanę.