Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Zupa jarzynowa wg Madiji

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo zdrowa zupka jarzynowa

Zupa jarzynowa wg Madiji

Składniki:

Zupa jarzynowa wg Madiji

 

  • 1 kalafior
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 ziemniaki
  • Pęczek koperku
  • Pietruszka
  • 1 porcja rosołowa
  • 30 dkg kości wieprzowej
  • 2 l wody
  • Przyprawy (sól, pieprz, maga)

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa wg Madiji
Mięso opłukać i włożyć do garnka. Doprawić do smaku. Gdy zacznie się gotować wrzucić kalafiora umytego i rozdrobnionego na małe różyczki oraz umyte i obrane, a następnie pokrojone w drobną kosteczkę marchew, pietruszkę i ziemniaki. Ugotowac razem aż wszystko będzie miękkie. Wyciagnąć mięso i dodać drobno pokrojona natkę pietruszki i koperek. Jeszcze chwile pogotować i zupa jest gotowa.

Tagi:

przyprawy