jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Zupa jarzynowa z kokardkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetycznie wyglądająca zupa na dzisiejszy obiad.

Zupa jarzynowa z kokardkami

Składniki:

Zupa jarzynowa z kokardkami

 

  • 2 marchewki
  • kawałek selera
  • po pół szklanki mrożonego groszku i fasolki szparagowej
  • kawałek kalafiora
  • róża brokułów
  • i kostka rosołowa
  • sól, pieprz
  • 10 dag makaronu kokardki

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z kokardkami
Makaron ugotować na półmiękko. Marchewki i selera pokroić na słupki, zalać 1,5 l wody, zagotować. Kalafiora i brokuły podzielić na małe różyczki, dodać do wywaru wraz z kostką rosołową. Zagotować, zmniejszyć ogień, gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie, 10 min przed końcem wsypać mrożoną fasolę i groszek. Przyprawić do smaku, dodać makaron, ponownie zagotować . Smacznego !

Tagi:

makaron