Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z kaszą manną
Skrzydełka myjemy wkładamy do garnka wlewamy 1,5 litra wody, gotujemy około 30 min ściągamy szumowiny. Dodajemy obrane pokrojone w kostkę ziemniaki, starte na tarce jarzyny, różyczki kalafiora a także obraną oczyszczoną brukselkę, gotujemy około 20 min.
Po tym czasie zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem ,przyprawą uniwersalną zagęszczając również trzema łyżkami kaszy manny ciągle mieszając.
Na sam koniec dodajemy łyżkę pokrojonego koperku. Smacznego.
Po tym czasie zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem ,przyprawą uniwersalną zagęszczając również trzema łyżkami kaszy manny ciągle mieszając.
Na sam koniec dodajemy łyżkę pokrojonego koperku. Smacznego.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi;)