Sposób przygotowania:
Makaron mie z mięsem mielonym i grzybami munMarchewka z cebulą:
Obraną marchew należy pokroić w paseczki, a cebulę w piórka.
Makaron:
Makaron należy ugotować wg przepisu z opakowania, a następnie odcedzić i przelać zimną wodą.
Grzyby mun:
Grzyby mun umieścić w miseczce i zalać wrzątkiem. Całość odstawić do momentu, aż grzybki zmiękną.
Danie:
Na patelni z rozgrzanym olejem umieścić mięso mielone i mieszając - należy doprowadzić do delikatnego obsmażenia. Można dodać troszkę sosu sojowego i pieprzu. Następnie dołożyć cebulę z marchewką. Całość przemieszać i smażyć pod przykryciem przez około 10 minut. Dodać makaron, miękkie grzybki mun oraz posiekaną natkę pietruszki.
Wszystko razem delikatnie połączyć, doprawić sosem z czarnym pieprzem lub pastą Tom Yum, sosem sojowym i opcjonalnie solą ze świeżo zmielonym pieprzem.
Potrawę chwilkę poddusić i podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.
gusia1000