ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kalafiorowa wegetariańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i pożywna zupa, lekka dzięki temu że nie została ugotowana na mięsie.

Kalafiorowa wegetariańska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafiorowa wegetariańska

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa wegetariańska
Cebule obieramy, siekamy drobno, rumienimy na maśle. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Kalafior czyścimy, kroimy na małe kawałki. Ziemniaki zalewamy wodą, solimy, gotujemy. Po 5 minutach od rozpoczęcia gotowania się, dodajemy kalafior i usmażoną cebulę, wraz z masłem na którym się smażyła. Gotujemy zupę do momentu aż kalafior zmięknie zupełnie. Wtedy dodajemy kaszę mannę, gotujemy kolejne 3 minuty. Zupę doprawiamy pieprzem i solą, dodajemy posiekany koperek i podajemy. Smacznego!
Kalafiorowa wegetariańska
Drobno siekana cebulka będzie bazą naszej zupy, zamiast mięsa.
Kalafiorowa wegetariańska
Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w dość dużą kostkę.
Kalafiorowa wegetariańska
Gotujemy wszystko razem do momentu aż ziemniaki i kalafior zmiękną.
Kalafiorowa wegetariańska
Koperek nada potrawie smakowity wygląd i aromat.