bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Zupa kalafiorowo-serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bardzo smaczna zupa kalafiorowa z dodatkiem serka topionego. Jest lekka i pożywna, uwielbiam zupy z dodatkiem serków topionych.

Zupa kalafiorowo-serowa

Składniki:

Zupa kalafiorowo-serowa

 

  • 3 litry bulionu warzywnego
  • 1 mały kalafior
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 5-6 ziemniaków
  • 200 gram serka topionego śmietankowego
  • Sól, pieprz
  • Pół pęczka kopru

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowo-serowa
Kalafiora dzielimy na małe różyczki, marchewkę, pietruszkę obieramy i kroimy w pół plastry, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.

Wszystko przekładamy do większego garnka, zalewamy bulionem, gotujemy do miękkości warzyw. Serki topione dodajemy rozpuszczamy w niewielkiej ilości zupy, dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem.

Dodajemy posiekany koperek.

Tagi:

kalafior