Sposób przygotowania:
Zupa serowo- czosnkowa
Rosół lub bulion wlewamy do garnka podgrzewamy. Dodajemy do niego 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, pokrojony drobno ser żółty i serki topione – gotujemy na wolnym ogniu około 15 minut umieszczając zupę co jakiś czas. Kiedy serki się rozpuszczą wlewamy śmietankę, doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem i gotujemy jeszcze 5 minut.
W międzyczasie na patelni rozpuszczamy masło. Kiedy masła zacznie się rozpuszczać na patelnię dodajemy pokrojony w plasterki ząbek czosnku. Pokrojony w niedużą kostkę chleb smażymy na zloty kolor na maśle aromatyzowanym czosnkiem.
Zupę nalewamy na talerze i serwujemy z czosnkowymi grzankami – smacznego.
W międzyczasie na patelni rozpuszczamy masło. Kiedy masła zacznie się rozpuszczać na patelnię dodajemy pokrojony w plasterki ząbek czosnku. Pokrojony w niedużą kostkę chleb smażymy na zloty kolor na maśle aromatyzowanym czosnkiem.
Zupę nalewamy na talerze i serwujemy z czosnkowymi grzankami – smacznego.
zosiani