Sposób przygotowania:
Zupa serowa z serkami topionymi
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrac i drobno posiekać. W garnku rozpuścic masło i wrzucic pokrojoną cebule i czosnek. Smażyć chwilkę aż warzywa zaczną intensywnie pachnieć. Następnie wlać bulion i zagotować.
Serki topione pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do garnka. Gotować aż serki sie rozpuszczą od czasu do czasu mieszając. Gdy serki topione się rozpuszczą dodać starty ser żółty i natkę pietruszki. Gotować jeszcze aż ser żółty się rozpuści.
Zupkę do smaku doprawić białym pieprzem. Gotową zupkę podałam z grzankami i odrobiną świeżej natki pietruszki.
Serki topione pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do garnka. Gotować aż serki sie rozpuszczą od czasu do czasu mieszając. Gdy serki topione się rozpuszczą dodać starty ser żółty i natkę pietruszki. Gotować jeszcze aż ser żółty się rozpuści.
Zupkę do smaku doprawić białym pieprzem. Gotową zupkę podałam z grzankami i odrobiną świeżej natki pietruszki.