Sposób przygotowania:
Zupa kapuściana
Do garnka przekładamy porcję rosołową, zalewy wodą - gotujemy wywar. Warzywa obieramy, kroimy w kosteczkę, przekładamy do wywaru o gotujemy 10 minut.
Dodajemy kapustę kwaszoną i poszatkowaną białą, solimy i gotujemy całość około 25-30 minut.
Kiełbasę i cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na patelni. Smażonkę przekładamy do zupy. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami.
Dodajemy kapustę kwaszoną i poszatkowaną białą, solimy i gotujemy całość około 25-30 minut.
Kiełbasę i cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na patelni. Smażonkę przekładamy do zupy. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami.
Jagodowa
Konczi
Miło mi, że skorzystasz z przepisu :) Smacznego!