Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Zupa curry z warzywami i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Orientalne urozmaicenie dla tradycyjnej zupy jarzynowej z ryżem - zamiast marchewki i kalafiora mieszanka chińskich warzyw, zamiast maggi przyprawa curry.

Zupa curry z warzywami i ryżem

Składniki:

Zupa curry z warzywami i ryżem

 

  • 3 skrzydełka z kurczaka
  • Wegeta
  • Pieprz
  • 2 l wody
  • 2 łyżeczki curry
  • 3 łyżki ryżu
  • 1 szklanka mieszanki chińskiej
  • Liść selera
  • Liść lubczyku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa curry z warzywami i ryżem
Mięso opłukać i zalać wodą. Dodać seler i lubczyk, doprawić wegetą. Gotować na małym ogniu.

Mieszankę chińskich warzyw wsypać na patelnię i usmażyć na oleju.

Gdy mięso będzie miękkie do wywaru wsypać ryż, wyłowić skrzydełka, a po kilku minutach wsypać mieszankę chińską.

Jeszcze kilka minut pogotować. Pod koniec gotowania wsypać pieprz oraz przyprawę curry.  


Tagi:

zupa warzywa