przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Zupa kapuściana z pomidorową nutką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sycąca warzywna zupa na chłodne dni.

Zupa kapuściana z pomidorową nutką

Składniki:

Zupa kapuściana z pomidorową nutką

 

  • bulion 1 litr
  • mała główka kapusty
  • szklanka ryżu
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • seler naciowy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 listki laurowe
  • sól,
  • pieprz,

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana z pomidorową nutką
Do bulionu wrzucamy poszatkowaną kapustę oraz pokrojone drobno:marchewkę, selera, pietruszkę. Gotujemy warzywa około 15 minut, po czym dodajemy do zupy ryż, posiekane listki selera i koncentrat. Doprawiamy solą, pieprzem oraz wrzucamy listki laurowe. Możemy uzupełnić wodę. Gotujemy zupę ,aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy zupę czosnkiem i w razie potrzeby jeszcze raz solą i pieprzem. Podajemy ozdobione listkiem selera,.

Tagi:

ryż pomidory