Sposób przygotowania:
Zupa z warzywami
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Mięso myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Dodajemy ziemniaki, oczyszczony por i 1/2 pęczka opłukanej natki pietruszki. Cebulę obieramy(choć można z łupiną)i opiekamy na suchej patelni. Dodajemy do zupy.
Prawie miękkie mięso wyjmujemy, obieramy z kości i ponownie wrzucamy do zupy. do dajemy mrożonkę i gotujemy do miękkości. Można mąkę rozprowadzić w wodzie i zupę zagęścić, a można też dodać tylko śmietanę.
Zupę doprawiamy do smaku, a na talerzu posypujemy posiekaną natka pietruszki.
Prawie miękkie mięso wyjmujemy, obieramy z kości i ponownie wrzucamy do zupy. do dajemy mrożonkę i gotujemy do miękkości. Można mąkę rozprowadzić w wodzie i zupę zagęścić, a można też dodać tylko śmietanę.
Zupę doprawiamy do smaku, a na talerzu posypujemy posiekaną natka pietruszki.