Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa kapuściana z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczna zupa kapuściana na wywarze warzywnym podana z ziemniakami i warzywami. Można ją dodatkowo zabielić śmietaną.

Zupa kapuściana z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa kapuściana z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana z warzywami
Kostkę warzywną rozpuścić w 1/2 litra wody, zagotować. Dodać pokrojone w plastry marchewkę i pietruszkę oraz pokrojony w kostkę seler. Zagotować.

Po chwili dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz zrumienioną na oliwie z oliwek cebulkę z czosnkiem. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać posiekaną kapustę.

Zupkę doprawić do smaku i podawać. 
Zupa kapuściana z warzywami
Obrane umyte i pokrojone warzywa ugotować.
Zupa kapuściana z warzywami
W trakcie gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Zupa kapuściana z warzywami
Pod koniec gotowania dodać posiekaną kapustę.