Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczano-cukiniowaEtap 1
Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę, zrumienić w garnku na oleju.
Etap 2
Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, obraną marchewkę w półplasterki. Warzywa dodać do kiełbasy z boczkiem, podsmażać kilka minut.
Etap 3
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę, wrzucić do garnka, jeszcze kilka minut podsmażać.
Etap 4
Wlać bulion, dodać majeranek i trochę pieprzu, zagotować. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Etap 5
Jak ziemniaki będą już prawie miękkie, do zupy dodać umytą i pokrojoną w ćwierć plasterki cukinię (razem ze skórką).
Dogotować.
Etap 6
Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Jagodowa